Gemeente werkt mee

Gisteren 21-5 kwam er een mail binnen voor een afspraak in de middag met wethouders Bikkers en Somers.

Zoals de meeste van jullie weten wordt er al meer dan 15 jaar lesgegeven in het pand waar we nu zitten. 4 jaar geleden zijn we zelfstandig verder gegaan, na een faillissement van sportschool Clubfit.
We konden toen verder doordat een investeerder ons uit de brand wilde helpen. Het pand gaat nu verkocht worden en wij willen het natuurlijk graag hebben maar dan wilden we zeker weten dat de bestemming sport goed zat.

Dit was een formaliteit waren we van overtuigd maar dit bleek niet zo te zijn. Ondanks bepaalde toezeggingen 4 jaar geleden over vergunningen werd er nu eigenlijk gedaan alsof dat niet kon. Het enige waarover ik nog in gesprek was met de gemeente was een plan B voor een andere locatie maar concreet leverde dit niets op.

De afgelopen weken hebben we de publiciteit gezocht en niet zonder resultaat. In het gesprek van gisteren is besproken dat de gemeente het erover eens is dat dit een uitzondering op de situatie is. We zijn hier al zo lang bezig en bedienen een specifieke doelgroep op sociaal-maatschappelijk gebied voor jeugd en volwassenen. Er is besloten dat er meegewerkt gaat worden aan het bestemmingsplan sport. De enige juiste beslissing die genomen kon worden. Het is ook niet dat we iets nieuws vragen maar alleen voort willen zetten waar we al jaren mee bezig zijn. In de komende weken gaan we proberen het pand in ons bezit te krijgen en kunnen we echt gaan bouwen aan de sportschool.

Na een ongelooflijk zwaar jaar met Corona waarin we met moeite overeind bleven, voelt dit als een overwinning en enorme opluchting. Het is jammer dat hier zoveel tijd, moeite en grijze haren voor nodig zijn maar het resultaat telt.

Wordt vervolgd….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: